Beoordelingen &  beoordelingen voor Dak Advies Groep B.V.
Expertise en Betrouwbaar Advies van Dak Advies Groep B.V.

Wat te doen bij stormschade dak?

Dak Advies Groep B.V biedt hoogwaardig advies en uitvoering op maat voor al uw dakbehoeften. Vertrouw op onze expertise voor duurzame en betrouwbare oplossingen zoals bitumen dakbedekking.

⭐⭐⭐⭐⭐ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 1000+ tevreden klanten!

Ontvang een gratis offerte

Onderwerpen in dit artikel

Wat te doen bij stormschade aan uw Dak? Alles wat u moet weten!

wat te doen bij stormschade, stormschade dak, storm schade dak

Stormschade dak

Stormen kunnen voor flinke problemen zorgen!. Vooral wanneer de wind en regen uw dak beschadigen is het opletten geblazen. Stormschade aan daken komt veel voor, vooral in Nederland, waar het weer snel kan omslaan. Bent u getroffen door stormschade aan uw dak? Dak Advies Groep BV staat klaar om u te helpen. Verder in dit artikel leert u wat te doen bij stormschade, hoe u schade kunt beperken, en waarom snelle actie essentieel is. We behandelen ook wat u moet weten over de verzekering en hoe Dak Advies Groep BV u kan ondersteunen in deze situatie.

Wat te doen bij stormschade aan het dak?

Stormschade aan daken ontstaat bijvoorbeeld door sterke wind, regen, hagel of zelfs zware sneeuwval. Deze weersomstandigheden kunnen namelijk dakpannen verschuiven, dakbedekking beschadigen of zelfs schoorstenen en dakgoten losrukken. Hierdoor kan water in het dak en huis binnendringen. Dit leidt vaak weer tot vocht- en schimmelproblemen.

Stormschade kan variëren van een klein lek tot ernstige structurele schade. Daarbij hangt de ernst van de schade af van het type dak, de sterkte van de storm en de staat van uw dak voorafgaand aan de storm.

Tekenen van stormschade aan uw dak

Het is belangrijk om na een storm goed op te letten of uw dak stormschade heeft opgelopen. Tekenen van stormschade zijn onder andere:

  1. Verspreide of kapotte dakpannen – Dakpannen die op de grond liggen of verschoven zijn.
  2. Lekkages – Waterplekken of vochtigheid in de plafonds of muren kunnen bijvoorbeeld duiden op schade.
  3. Beschadigde dakranden of goten – Vaak raken dakranden of goten immers beschadigd door stormwinden.
  4. Losgeraakte schoorstenen of ventilatiesystemen – Deze onderdelen zijn onder andere kwetsbaar voor windschade.
  5. Losse bitumen of roofing materiaal – Vooral op platte daken kan bitumen of roofing beschadigd raken.

Wanneer u een van deze tekenen opmerkt, is het belangrijk om direct actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Stappen om te volgen bij stormschade aan uw dak

Hieronder volgen enkele essentiële stappen, die u verder moet nemen wanneer u stormschade aan uw dak vermoedt:

1. Wat te doen bij stormschade dak – Controleer de veiligheid

Veiligheid staat voorop. Controleer daarom eerst of er geen acuut gevaar is, zoals instortingsgevaar of blootliggende bedrading. Daarbij blijft u uit de buurt van zwaar beschadigde delen van het huis en probeert u niet zelf op het dak te klimmen.

2. Documenteer de schade

Vervolgens maakt u foto’s en video’s van alle zichtbare schade aan uw dak en de omliggende gebieden. Deze documentatie kan later namelijk nuttig zijn bij het indienen van een schadeclaim bij uw verzekering. Zorg er daarom voor, dat u ook foto’s maakt van bijvoorbeeld binnenruimtes, zoals bijvoorbeeld vochtige plekken of lekkages in het plafond.

3. Wat te doen bij stormschade dak – Schakel professionele hulp in

Voor het veilig en effectief repareren van stormschade aan daken, is het inschakelen van een professionele dakdekker essentieel. Dak Advies Groep BV heeft immers jarenlange ervaring in het herstellen van stormschade aan daken en kan snel ter plaatse zijn om de schade te beoordelen en herstelwerkzaamheden te starten. Bel ons op tel:+310850602857 of stuur een e-mail naar info@dakadviesgroep.nl.

4. Beperk verdere schade

Probeer de schade zo goed mogelijk te beperken totdat een dakdekker arriveert. Dit kan bijvoorbeeld door een zeil over lekkende plekken te leggen of emmers te plaatsen onder druppelende delen. Dit zijn echter tijdelijke maatregelen, die niet de professionele dakreparatie vervangen, die noodzakelijk is om uw huis weer volledig waterdicht te maken.

Hoe zit het met de verzekering bij stormschade?

Veel huiseigenaren vragen zich af of hun verzekering de kosten van stormschade aan het dak dekt. Dit hangt af van uw specifieke verzekering en de polisvoorwaarden. In het algemeen valt stormschade aan daken onder de opstalverzekering. Er zijn echter enkele voorwaarden, waar u rekening mee moet houden:

  • Windkracht eisen – Veel verzekeraars dekken stormschade namelijk pas bij windkracht 7 of hoger.
  • Eigen risico – Controleer wat uw eigen risico is voor stormschade.
  • Tijdige melding – Meld de schade zo snel mogelijk bij uw verzekeraar. Sommige verzekeraars eisen namelijk, dat schade binnen 48 uur gemeld wordt.

Dak Advies Groep BV kan u bijvoorbeeld ook helpen bij het contact met uw verzekeringsmaatschappij en de benodigde documentatie aanleveren. Dit doen we met de bedoeling om het voor u eenvoudiger te maken om de schadeclaim in te dienen.

Hoe Dak Advies Groep BV u kan helpen bij stormschade aan uw dak

Bij Dak Advies Groep BV begrijpen we de urgentie en de stress die stormschade kan veroorzaken. Daarom bieden wij een breed scala aan diensten aan om uw dak snel en efficiënt te herstellen:

  • Schade-inspectie – Onze dakdekkers zullen uw dak grondig inspecteren om de schade te beoordelen en een herstelplan op te stellen.
  • Spoedreparaties – Bij ernstige schade bieden wij zelfs spoedreparaties aan om verdere schade te voorkomen.
  • Volledig herstel – Na de inspectie zorgen we bijvoorbeeld voor het volledige herstel van uw dak, van het vervangen van dakpannen tot het repareren van dakgoten en schoorstenen.
  • Ondersteuning bij verzekeringsclaims – Wij bieden u namelijk hulp bij het indienen van een claim voor stormschade bij uw verzekeraar.

Dak Advies Groep BV staat altijd klaar om u te helpen. Kortom bel ons gerust op tel:+310850602857 of stuur verder een e-mail naar info@dakadviesgroep.nl voor een snelle reactie.

Preventieve maatregelen om stormschade aan uw dak te voorkomen

Hoewel stormen niet altijd te voorspellen zijn, kunt u wel maatregelen nemen om de kans op schade te verkleinen. Hier zijn bijvoorbeeld enkele tips:

1. Wat te doen bij stormschade dak – Regelmatig dakonderhoud

Een van de belangrijkste manieren om stormschade te voorkomen, is door regelmatig dak onderhoud. Door jaarlijkse inspecties kunt u problemen zoals losse dakpannen of verouderde dakbedekking vroegtijdig opsporen. Daarom biedt Dak Advies Groep BV een uitgebreid dak onderhoudsplan om ervoor te zorgen, dat uw dak in topconditie blijft.

2. Versterk zwakke plekken

Een dakdekker kan helpen bij het versterken van zwakke plekken op uw dak. Denk hierbij aan het goed bevestigen van dakpannen, het controleren van de schoorsteen en bijvoorbeeld het verstevigen van dakgoten.

3. Wat te doen bij voorkomen stormschade dak – Snoei bomen rondom het huis

Boomtakken, die over het dak hangen kunnen bij harde wind afbreken en op het dak vallen. Dit kan flinke schade veroorzaken. Zorg daarom dat bomen in de buurt van uw dak regelmatig gesnoeid worden.

4. Installeer stormklemmen

Voor huizen in gebieden die vaak getroffen worden door stormen, kunnen stormklemmen aan dakpannen extra bescherming bieden. Daarbij zorgen deze klemmen ervoor, dat dakpannen beter op hun plaats blijven liggen bij harde wind.

Wat te doen bij stormschade dak – Bel Dak Advies Groep

Dak Advies Groep BV biedt allesomvattende hulp bij stormschade aan uw dak. Of het nu gaat om inspectie, reparatie of het indienen van verzekeringsclaims, wij staan voor u klaar met snelle en betrouwbare service. Neem vandaag nog contact met ons op via tel:+310850602857 of stuur een e-mail naar info@dakadviesgroep.nl en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij stormschade aan uw dak.

Regio´s waar wij werken

Veel gestelde vragen over stormschade aan daken

Het is raadzaam om stormschade zo snel mogelijk te laten herstellen om verdere schade aan uw woning te voorkomen.

Kijk vanuit de tuin of straat naar losse dakpannen, controleer op waterplekken in het plafond en bel een professionele dakdekker voor een inspectie als u twijfelt.

Spoedreparaties kunnen vaak worden vergoed, afhankelijk van uw verzekering. Informeer bij uw verzekeraar en vraag Dak Advies Groep BV om hulp bij de claim indien nodig.

Bij stormschade wordt de schade meestal gedekt door je opstalverzekering, mits deze stormschade vergoedt. De verzekeraar keert een bedrag uit voor de reparatie, maar vaak geldt er een eigen risico, meestal rond de €225. Als de stormschade het gevolg is van achterstallig onderhoud, kan de verzekeraar weigeren uit te keren. Schade aan de inboedel door binnengedrongen water kan via je inboedelverzekering worden geclaimd. Voor schade aan bijvoorbeeld je auto door omgevallen bomen is een allrisk- of beperkte cascoverzekering nodig. Neem bij stormschade direct contact op met je verzekeraar voor instructies en het indienen van een claim.

Bij stormschade aan je dak is het belangrijk om allereerst de veiligheid te controleren en uit de buurt te blijven van gevaarlijke delen. Documenteer de schade met foto’s en video’s als bewijs voor de verzekering. Als het veilig is, kun je de schade tijdelijk afdichten met een zeil om waterschade te voorkomen. Neem contact op met een professionele dakdekker, zoals Dak Advies Groep, voor inspectie en reparatie. Meld de schade direct bij je verzekeraar en stuur het bewijsmateriaal mee. Tot slot kun je overwegen preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatige dakinspectie en onderhoud aan bomen rond je woning.

Bij stormschade meld je de schade eerst zo snel mogelijk bij je verzekeraar. Maak duidelijke foto’s en video’s van de schade voor bewijsmateriaal. Noteer de datum en het tijdstip van de storm voor de verzekeringsclaim. Vul vervolgens het schadeformulier in, dat vaak online beschikbaar is bij je verzekeraar. Zorg ervoor dat je tijdelijk maatregelen treft om verdere schade te voorkomen, zoals het afdekken van beschadigde delen. Stuur het schadeformulier en bewijsmateriaal naar je verzekeraar en wacht op verdere instructies voor de afhandeling.